Foto: AP/Scanpix

Bogotā, Marseļā, Keiptaunā un vairākās citās pasaules lielpilsētās aizvadītajās brīvdienās noticis tā sauktais "Padauzu gājiens" (Slut Walk), kurā sievietes protestē pret to, ka viņām grib aizliegt ģērbties, tā, kā viņas to vēlētos.

Padauzu gājiena dalībnieces ar dažādiem plakātiem liek saprast, ka viņu tiesības ir respektējamas, neraugoties uz nodarbošanos, ticību, vecumu un -pats galvenais - apģērbu un seksapīlu.

Šādu kustību 2011. gadā izraisīja Toronto policijas konstebla Maikla Sangineti neapdomīgs izteiciens, ka, lai izvairītos no izvarošanas un seksuālas vardarbības, sievietēm vienkārši būtu jāpārtrauc "ģērbties kā padauzām".

Šie konstebla vārdi izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā, un 2011. gada 3. aprīlī sievietes pirmo reizi izgāja "Padauzu gājienā", lai nodemonstrētu, ka viņām ir tiesības ģērbties, kā vien ienāk prātā, un tas nu īsti nebūtu iemesls tikt izvarotām.

Toronto gājienam atsaucās arī sievietes citās valstīs, un šobrīd aprīlī "padauzas" iziet ielās vairākos desmitos pilsētu piecos kontinentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!